Transformatieproces

In deze tijd, waarin er een collectieve versnelling plaatsvindt in het ontwakingsproces van de mensheid en we de beweging maken van de derde naar de vijfde dimensie, komen steeds meer mensen in het transformatieproces terecht. Het transformatieproces is een natuurlijk onthechtingsproces waarbij Kundalini energie een belangrijke rol speelt en waarin het karmische wiel doorlopen wordt. Alle karmische formaties worden daarbij opgeruimd. Deze grote schoonmaak is noodzakelijk omdat deze formaties het latent aanwezig helder bewustzijn verkleuren of verstoren. Het kan ervoor zorgen dat je aardig uit je evenwicht raakt, en zeker als je niet in de gaten hebt dat je in het transformatieproces terecht gekomen bent. Transformeren naar de nieuwe werkelijkheid is dan ook een behoorlijke uitdaging, ook wanneer je geen ontmoeting hebt ervaren met een zielsverwant.

Opstarten van het transformatieproces

Onwetendheid kan voor veel extra psychisch en lichamelijk ongemak zorgen. Het opstarten van het transformatieproces wordt meestal veroorzaakt door een speciale gebeurtenis, wat uiteraard door het Hogere Zelf wordt geïnitieerd: een bevalling, ongeluk, val op het stuitbeen, trauma, het intensief beoefenen van Yoga of meditatie, spirituele ontwikkelingsmethoden, een ontmoeting met een sterke zielsliefde zoals je tweelingziel. Er is dan ook een groot verschil tussen een normaal spiritueel groeiproces en een transformatieproces waarbij kundalini energie een rol speelt. Het transformatieproces wordt gekenmerkt door storende energetische ervaringen; de tweestrijd tussen de kleine ik, die verband houdt met jouw aangeleerde geloofsovertuigingen en zelf opgelegde beperkingen vanuit het oude paradigma, en het hoger bewustzijn, het Hogere Zelf waarin jouw authentieke en diepste waarheid verborgen ligt. Wanneer je jouw energie volledig wijdt aan jouw Hogere Zelf, bevrijd je je werkelijk van alle zelf opgelegde beperkingen vanuit het oude paradigma en kan je onbevreesd in jouw diepste waarheid gaan staan.

Psychische en lichamelijke symptomen

Het transformatieproces kenmerkt zich door typische psychische en lichamelijke symptomen. Zoals bijvoorbeeld hartritme stoornissen, zonder medische oorzaak, dat duidelijk te maken hebben met het ‘open’ gaan van het hartchakra, het binnengaan van de vierde dimensie. Wat ook kenmerkend is voor dit proces is een zogenaamde ontlading, het loslaten van een spanningsveld in je energielichaam. Deze uitbarsting gaat dan gepaard met huilen, kwaadheid, angst en verdriet. Daarbij zal het lichaam ongecontroleerd en onwillekeurig trillen of schokken, waarna je de goddelijke en extatische energie van de kundalini steeds krachtiger en bewuster gaat waarnemen. Maar ook de extreme vermoeidheid door het omzetten van de oude energieën naar nieuwe energieën met een hogere frequentie.

Doel van het transformatieproces

Transformeren is een reis de diepte in, het omarmen van al jouw emoties en onbewuste patronen, jouw angsten en schaduwkanten. De bedoeling van dit proces is dat je je eerst van het bewustzijn verstorende spanningsveld bewust wordt. Daarna mag je het accepteren en herbeleven, er weer doorheen gaan, en vervolgens loslaten. In de praktijk betekent dit dat je in situaties terecht komt of personen ontmoet die deze spanningsvelden doen triggeren. Het transformatieproces gaat altijd in een ‘op en neer beweging’, het is een Kundalini zuiveringsproces. Het doet soms sterk denken aan manisch depressief zijn. De ene keer zit je in een down periode en kun je je totaal eenzaam en verloren voelen. De andere keer zit je ineens weer in een opwaartse high periode en denk je dat je al het lijden hebt gehad. Het Hogere Zelf moedigt je keer op keer aan om door te gaan en te blijven vertrouwen in de hoogste (zelf-)liefdesstroom en de (nog) niet zichtbare wereld. Telkens weer word je geconfronteerd met de twee uitersten, totdat alle karmische formaties zijn opgeruimd en je werkelijk onthecht bent van de oude werkelijkheid en volledig geopend bent voor de vijfde dimensie.

Ervaringsdeskundige

Er zijn manieren en richtlijnen om rustiger en begripvoller met jezelf om te gaan tijdens deze heftige transformatieperiode. Soms is het prettig om inzicht en handvatten omtrent het persoonlijke karmische wiel aangereikt te krijgen. Zoek dan een therapeut of coach die op de hoogte is van dit transformatieproces, het liefst een ervaringsdeskundige.